lokatie van villa mahkai kalisada noord bali bali
English version of this website Nederlandse versie van deze website

Waar vind je Villa Mahkai?

Villa Mahkai ligt in het dorpje Kalisada aan zee in Noord Bali.

Noord Bali
is het echte Bali. De groene rijstvelden, de karbouwen, die de ploeg trekken, de lieve vriendelijke bevolking, de uiterst fraaie kleding. Het is een feest voor de toerist. Geniet van de geuren van frangipani, van de wierook bij het offeren en de specerijen uit de velden of uit de keukens. Kijk naar de uitbundige bloemenpracht van de bougainville, verwonder je over de rijke tradities en laat je betoveren door de kalmte en rust, die hier heerst.

Kalisada telt slechts 700 inwoners. Kalisada is geen Zandvoort, Scheveningen of Knokke, integendeel. Kalisada is niets anders dan een loom plaatsje aan de noordkust van Bali. Aan zee liggen wat visserbootjes. De vissers gaan dagelijks op zoek naar scholen sardines.
Er staan wat schaarse huisjes, Een goed restaurant is er wel. Voor de villa ligt een kort wandelpad langs het strand.
Wat palmen, wat kinderen die spelen in de golven. Verder is er niets dan serene rust. Een weggetje verbindt de desa (dorp) met de zee.

Map Villa Mahkai

Het dorp is meer agrarisch ingesteld. Mannen en vrouwen werken in druiven- en rijstvelden. Er zijn wat warungs of eetstalletjes en je vindt er wat toko's en een kleine markt. Kalisada ligt aan de weg van Seririt naar Gilimanuk, waar het veer naar Java vaart. Een lange weg omzoomd met groen, huisjes en winkeltjes. Niet te druk, goed voor een scootertocht. Een half uurtje rijden en je komt in Pemuteran, een leuk plaatsje. Drink een glaasje vruchtensap en keer om naar Kalisada. Je hebt dan een kijkje genomen in de groene zone van Noord Bali.

[ naar boven ]

Seririt
Door de gunstige ligging is Seririt uitgegroeid tot een stadje. Seririt ligt aan de oost-west route en een bergweg uit het zuiden kruist daar de A1.
Vooral de levendige markt zorgt voor veel verkeer en bedrijvigheid.
De markt, pasar genaamd, is zeker het bezoeken waard of je moet een heel gevoelige neus hebben want de geuren zijn niet mis.
Er zijn veel kruiden te koop, groenten, en fruit maar ook vis en vlees, tot het te warm wordt om vers te blijven.
Op de 1e verdieping veel kleding en snuisterijen.  Restaurantjes zijn er niet voor westerse mensen. Daarvoor is Lovina de aangewezen plaats.
Wel zijn er banken en lokale winkeltjes.
Er is een supermarkt van Hardy’s, voor de dagelijkse boodschappen.
Onze staff doet daar en op de markt van Seririt o.a. ook de inkopen voor Villa Mahkai.
De pasar van Seririt geeft een goede kijk op het dagelijks leven van Bali.

[ naar boven ]

Lovina
Lovina is de toeristische hoofdstad van Noord Bali. Maar eigenlijk bestaat Lovina niet.
Het is een naam voor een aaneenschakeling van dorpjes aan een drukke weg. Dorpjes met namen als Kalibukbuk, Anturan en Kaliasem.
Veeg je ze op een hoop, dan is het Lovina.
Hier vinden we een beachclub, The Spice Beach Club, een prachtige locatie aan zee, met goed restaurant en een gezellige bar. Er is regelmatig live muziek.
Restaurantjes waar  je o.a. Thai's, Japans en westers kan eten. Balinese restaurantjes tref je natuurlijk veelvuldig aan.
Er is een aardige boulevard, souvenirwinkeltjes en wat strandtentjes. Het is geen Ibiza en het is geen Torremolinos. Alles gaat beheerst, lazy does it. Lovina kent geen toeristische trekkers dan zwemmen met dolfijnen bij Melka.....
Lovina is wel een bezoekje waard om kennis te maken met een plaats waar de tijd heeft stilgestaan en er nog iets van de hippiesfeer te vinden is.

[ naar boven ]